Solar / Eco Drive

    Show all

    Solar / Eco Drive

    Op Watchyouwant zie je regelmatig horloges met een Solar uurwerk. Vaak krijg ik de vraag wat dit nou in houd, dus hierbij een korte uitleg. Er zijn verschillende merken die een Solar uurwerk gebruiken. Hierin beschrijf ik de horloges die je bij ons regelmatig zult vinden. Bij Citizen heet dit Eco-Drive, bij Casio, Pulsar en Seiko heet dit Solar. Een Solar horloge laad zich op door zonlicht en kunstmatig licht. Dit gaat als volgt in werking: de zonnecel (welke vaak onderdeel van de wijzerplaat is of er achter zit) zet het licht om in energie. Vervolgens komt die energie in de Solar accu. Deze accu slaat de overtollige energie op, zodat je horloge ook in het donker gewoon loopt. Volledig opgeladen lopen de meeste Solar horloges ongeveer een half jaar.

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    Een account aanmaken?

    0
      0
      Uw winkelwagen
      Uw winkelwagen is leegTeruggaan naar winkel